Foredrag "Mongoliet" - Kulturhuset Birkelundgaard set bag spejlet

Go to content

Foredrag "Mongoliet"

Tidligere arrangementer.. > 2011
Foredrag "Mongoliet"

Torsdag den 20. oktober kl. 19.00 er der foredrag med Søren Haslund Christensen, som vil fortælle om sine rejser i Mongoliet. Arrangementet sponsoreres af Albertslund Bibliotek.


Arrangementet finder sted i Stuehuset til Birkelundgaard. Da der kun er plads til 50 tilhørere i stuehuset gælder først til Mølle-Princippet.

UDSOLGT - UDSOLGT - UDSOLGT - UDSOLGT -

Tidligere hofmarskal Søren Haslund-Christensen er søn af opdagelsesrejsende Henning Haslund-Christensen, som gjorde Mongoliet kendt.

Sønnen var 15 år, da faderen døde i 1948 under en ekspedition til Afghanistan. Dermed brast løftet om, at Søren kunne deltage i en opdagelsesrejse, når han havde taget studentereksamen. Der skulle gå 38 år, inden Søren Haslund-Christensen selv kom til faderens foretrukne ekspeditionssted, Mongoliet. Til gengæld kunne han gøre turen sammen med sin søn, filmproducer Michael Haslund-Christensen og kronprins Frederik.

Kronprinsen var således både med på filmekspeditioner i Mongoliet sammen med Søren Haslund-Christensen i 1986 og 1990 . Søren Haslund-Christensen er udnævnt til honorær konsul for Mongoliet i Danmark. Udviklingen i Mongoliet står i skærende kontrast til dengang, hvor Danmark oprettede diplomatiske forbindelser med landet. I august 2008 er det 40 år siden, og dengang – i august 1968 – var de to lande forankrede i hver sin politiske og militære blok under Den Kolde Krig.
Back to content